Bůček s kapsou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 4 ks cibule 2 kg vepřový bok náplň 4 stroužky česnek 1 dl mléko 1 ks cibule 1 špetka rozmarýn 1 ks bobkový list 2 ks rohlík 1 lžíce mletá sladká paprika podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Bůček s kapsou recept
Postup přípravy receptu
-
Vykostěný vepřový bůček v polovině podélně prořízneme. Tak 1 cm od každé strany, tak abychom udělali kapsu.
Připravíme si náplň. Dva rohlíky nakrájené na kostky, mléko, nasekanou cibuli a česnek, pepř, sůl, 1 bobkový list, sladkou papriku a trošku rozmarýnu smícháme a necháme asi 5 minut uležet. Náplň napěchujeme do bůčku. Vepřový bůček zpevníme jehlami nebo jej zašijeme.
Zbylou cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Asi 2 - 3 cibuli dáme pod maso, zbytek dáme na maso. Bůček s kapsou pečeme standardně při 180 °C kůží dolů. Po 25 minutách jej otočíme a pečeme asi 90 minut, dokud není kůže křupavá.
Upečený bůček s kapsou podáváme s chlebem, hořčicí a křenem. Pokud h o podáváme jako hlavní chod, volíme jako přílohu vařené brambory.