Bůček s kapsou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
4 ks cibule
2 kg vepřový bok
náplň
4 stroužky česnek
1 dl mléko
1 ks cibule
1 špetka rozmarýn
1 ks bobkový list
2 ks rohlík
1 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěný vepřový bůček v polovině podélně prořízneme. Tak 1 cm od každé strany, tak abychom udělali kapsu.

  2. Připravíme si náplň. Dva rohlíky nakrájené na kostky, mléko, nasekanou cibuli a česnek, pepř, sůl, 1 bobkový list, sladkou papriku a trošku rozmarýnu smícháme a necháme asi 5 minut uležet. Náplň napěchujeme do bůčku. Vepřový bůček zpevníme jehlami nebo jej zašijeme.

  3. Zbylou cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Asi 2 - 3 cibuli dáme pod maso, zbytek dáme na maso. Bůček s kapsou pečeme standardně při 180 °C kůží dolů. Po 25 minutách jej otočíme a pečeme asi 90 minut, dokud není kůže křupavá.

  4. Upečený bůček s kapsou podáváme s chlebem, hořčicí a křenem. Pokud h o podáváme jako hlavní chod, volíme jako přílohu vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!