Hrníčkový borůvkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g máslo 1/2 hrnku mléko 1 balíček prášek do pečiva 3/4 hrnku cukr krupice 2 hrnky borůvky 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání 5 lžic bílý jogurt hrubá mouka na vysypání
Postup Hrníčkový borůvkový koláč
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, cukr a změklé máslo. Prsty zpracujeme na drobenku. Ze směsi odebereme 1 hrnek na pozdější posypání borůvkového koláče
Do zbytku drobenkové směsi přidáme rozklepnutá vejce, mléko, prášek do pečiva a vrchovaté lžíce bílého jogurtu. Vymícháme hladké těsto
Těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech
Těsto bohatě posypeme propláchnutými a okapanými borůvkami. Na závěr přijde odložená drobenka
Borůvkový koláč pečeme zhruba 25 - 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C
Upečený hrníčkový borůvkový koláč necháme vychladnout, pak jej nakrájíme a podáváme jako sladké pohoštění.