Hrníčkový borůvkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
1/2 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
3/4 hrnku cukr krupice
2 hrnky borůvky
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
5 lžic bílý jogurt
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, cukr a změklé máslo. Prsty zpracujeme na drobenku. Ze směsi odebereme 1 hrnek na pozdější posypání borůvkového koláče

  2. Do zbytku drobenkové směsi přidáme rozklepnutá vejce, mléko, prášek do pečiva a vrchovaté lžíce bílého jogurtu. Vymícháme hladké těsto

  3. Těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech

  4. Těsto bohatě posypeme propláchnutými a okapanými borůvkami. Na závěr přijde odložená drobenka

  5. Borůvkový koláč pečeme zhruba 25 - 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C

  6. Upečený hrníčkový borůvkový koláč necháme vychladnout, pak jej nakrájíme a podáváme jako sladké pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!