Hrníčkový makovec recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 hrnek olej
2 hrnky mléko
250 g cukr moučka
2 hrnky cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
0,5 ks citronová kůra
3 hrnky polohrubá mouka
3 lžíce citronová šťáva
2,5 lžíce horká voda
2 hrnky mletý mák
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme kypřící prášek, cukr moučka, vanilkový cukr, mletý mák, přilijeme olej, mléko a nastrouháme citronovou kůru. Veškeré suroviny promícháme a vlijeme do formy vyložené pečícím papírem

  2. Makovec pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Po upečení necháme vychladnout

  3. Připravíme si citronovou polevu. V keramické misce třeme cukr moučka s horkou vodou, citronovou šťávou a olejem, dokud nám nevznikne hladká poleva. Poté s ní polijeme vychladlý makovec a polevu pravidelně rozetřeme stěrkou namáčenou v horké vodě. Následně dáme makovec ztuhnout do ledničky

  4. Hrníčkový makovec nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!