Hrníčkový makovec recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 hrnek olej 2 hrnky mléko 250 g cukr moučka 2 hrnky cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 0,5 ks citronová kůra 3 hrnky polohrubá mouka 3 lžíce citronová šťáva 2,5 lžíce horká voda 2 hrnky mletý mák 1 balíček kypřící prášek do pečiva
Postup Hrníčkový makovec
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme kypřící prášek, cukr moučka, vanilkový cukr, mletý mák, přilijeme olej, mléko a nastrouháme citronovou kůru. Veškeré suroviny promícháme a vlijeme do formy vyložené pečícím papírem
Makovec pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Po upečení necháme vychladnout
Připravíme si citronovou polevu. V keramické misce třeme cukr moučka s horkou vodou, citronovou šťávou a olejem, dokud nám nevznikne hladká poleva. Poté s ní polijeme vychladlý makovec a polevu pravidelně rozetřeme stěrkou namáčenou v horké vodě. Následně dáme makovec ztuhnout do ledničky
Hrníčkový makovec nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.