Bublanina v remosce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 80 g máslo 2 dl kefír 150 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka 100 g hladká mouka 1 ks kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Bublanina v remosce recept
Postup přípravy receptu
-
Na bublaninu smícháme v míse prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme cukr moučka s vanilkovým cukrem, rozmícháme do mouky a přidáme rozpuštěné a napůl vychladlé máslo. Vyklepneme do mísy 3 celá vejce a přilijeme kefír. Směs na bublaninu dobře rozmícháme a ihned vylijeme do předem tukem vymazané a moukou vysypané remosky.
Těsto poklademe ovocem podle chuti. Já pokládám zpravidla nevypeckovanými třešněmi, protože nejintenzivnější chuť je seskupena těsně kolem pecky, jak říkávala naše babi. Remosku zaklopíme víkem, kabel zapojíme do zásuvky a 30 minut čekáme, až se bublanina upeče.
Bublaninu připravenou v remosce necháme vychladnout, potom nakrájíme a podáváme jako neodolatelný zákusek ke svačině.