Bublanina v remosce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
80 g máslo
2 dl kefír
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
100 g hladká mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na bublaninu smícháme v míse prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme cukr moučka s vanilkovým cukrem, rozmícháme do mouky a přidáme rozpuštěné a napůl vychladlé máslo. Vyklepneme do mísy 3 celá vejce a přilijeme kefír. Směs na bublaninu dobře rozmícháme a ihned vylijeme do předem tukem vymazané a moukou vysypané remosky.

  2. Těsto poklademe ovocem podle chuti. Já pokládám zpravidla nevypeckovanými třešněmi, protože nejintenzivnější chuť je seskupena těsně kolem pecky, jak říkávala naše babi. Remosku zaklopíme víkem, kabel zapojíme do zásuvky a 30 minut čekáme, až se bublanina upeče.

  3. Bublaninu připravenou v remosce necháme vychladnout, potom nakrájíme a podáváme jako neodolatelný zákusek ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!