Italské houbové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 hrneček olej
sůl
vývar
125 g máslo
1 ks cibule
350 g rýže
1 hrst parmazán
12 ks hřiby
2 dl suché bílé víno
1 špetka barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Houby očistíme

  2. V hrnci rozpustíme máslo s trochou oleje. Na mírném plameni zpěníme nasekanou cibuli, přidáme houby a krátce orestujeme

  3. Poté přisypeme rýži, podlijeme vývarem, mírně opepříme barevným pepřem, přilijeme bílé víno a vše pořádně promícháme. Pro zjemnění chuti rizota přidáme hrudku másla, posypeme strouhaným parmazánem, osolíme, pořádně promícháme a vaříme do správné konzistence

  4. Italské houbové rizoto ihned podáváme jako chutný hlavní chod

  5. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!