Italské houbové rizoto s petrželkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 40 g česnek 5 g sůl 250 g máslo 200 g cibule 100 g parmazán 4 dl bílé víno 6 cl olivový olej 1 g mletý bílý pepř 6 dl zeleninový vývar 1 kg rýže na rizoto 0,5 kg směs lesních hub 10 g hladkolistá petrželová nať
Postup Italské houbové rizoto s petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme
Na olivovém oleji a másle orestujeme cibuli a česnek, poté vsypeme houby a orestujeme je. Do směsi přidáme osušenou rýži a vše důkladně zarestujeme. Zastříkneme bílým vínem, poté postupně podléváme vývarem. Zvolna rýži dusíme téměř doměkka. Na závěr rizoto zjemníme máslem a přidáme jemně nasekanou petrželku
Italské houbové rizoto s petrželí zdobíme při servírování hoblinkami parmazánu.