Italské houbové rizoto s petrželkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
40 g česnek
5 g sůl
250 g máslo
200 g cibule
100 g parmazán
4 dl bílé víno
6 cl olivový olej
1 g mletý bílý pepř
6 dl zeleninový vývar
1 kg rýže na rizoto
0,5 kg směs lesních hub
10 g hladkolistá petrželová nať
Postup Italské houbové rizoto s petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme
Na olivovém oleji a másle orestujeme cibuli a česnek, poté vsypeme houby a orestujeme je. Do směsi přidáme osušenou rýži a vše důkladně zarestujeme. Zastříkneme bílým vínem, poté postupně podléváme vývarem. Zvolna rýži dusíme téměř doměkka. Na závěr rizoto zjemníme máslem a přidáme jemně nasekanou petrželku
Italské houbové rizoto s petrželí zdobíme při servírování hoblinkami parmazánu.