Italské houbové rizoto s petrželkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

40 g česnek
5 g sůl
250 g máslo
200 g cibule
100 g parmazán
4 dl bílé víno
6 cl olivový olej
1 g mletý bílý pepř
6 dl zeleninový vývar
1 kg rýže na rizoto
0,5 kg směs lesních hub
10 g hladkolistá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme

  2. Na olivovém oleji a másle orestujeme cibuli a česnek, poté vsypeme houby a orestujeme je. Do směsi přidáme osušenou rýži a vše důkladně zarestujeme. Zastříkneme bílým vínem, poté postupně podléváme vývarem. Zvolna rýži dusíme téměř doměkka. Na závěr rizoto zjemníme máslem a přidáme jemně nasekanou petrželku

  3. Italské houbové rizoto s petrželí zdobíme při servírování hoblinkami parmazánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!