Veganská bublanina s mayo recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 lžíce rum
100 ml voda
0,5 ks prášek do pečiva
šťáva z kompotu
0,5 ks banán
200 g polohrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
kompotované višně
olej na vymazání
6 lžiček sušené pohankové mléko
100 g tmavý třtinový cukr
100 g veganská mayonéza

Postup přípravy receptu

  1. Menší plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165 °C

  2. Oloupaný banán rozmixujeme s vodou a sušeným pohankovým mlékem, kypřící prášek prosejeme do mouky a odvážíme si ze skleničky mayo-nézu. Všechny uvedené přísady pak smícháme a pomalu přidáváme šťávu z kompotu tak, aby vzniklo těsto asi jako na lívance

  3. Těsto nalijeme na plech a povrch poklademe višněmi, ale klidně i jiným zavařeným či čerstvým ovocem

  4. Veganskou bublaninu s mayo pečeme ve vyhřáté troubě 30 - 35 minut

  5. Upečenou buchtu nakrájíme a podáváme k čaji či kávě jako sladké pohoštění, které si mohou dopřát i vegani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!