Bublanina s kompotovaným ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
0.5 balíčku prášek do pečiva
6 lžic cukr krupice
6 lžic polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
podle chuti
kompotované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce necháme na sítku okapat. Do mísy rozklepneme vejce. Kolik bylo vajec, tolik přidáme lžic cukru krupice. Následně vše kvedláme cca 45 minut metlou (popř. použijeme mixer). Kolik bylo vajec, tolik dáme lžic mouky, přidáme 1/2 prášku do pečiva a vše jemně zamícháme.

  2. Tuhým tukem vymažeme formu (nebo použijeme pečící papír) a předehřejeme troubu na 180 °C na obě plotny, směs vlijeme do formy, poklademe zavařeným ovocem (lesní plody, meruňky...) a dáme péct na 20 minut na 180 °C, ke konci teplotu zvýšíme na 200 °C. Po uplynutí pečící doby zkontrolujeme upečení vpichem špejle (nesmí se lepit).

  3. Hotovou bublaninu s kompotovaným ovocem stačí už jen nakrájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!