Králík na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 plátek máslo 1 ks cibule 3 ks bobkový list 4 lžíce olivový olej 1 lžička hladká mouka 1/4 lžičky strouhaná citronová kůra 7 dkg anglická slanina 2 lžíce citronová šťáva drcený kmín 3 dl světlé pivo mletý černý pepř 1 kg králičí hřbet
Postup Králík na pivu
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbet odblaníme, zbavíme tuku a protáhneme kouskem slaniny. Maso pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet
Na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Vložíme na ni porce králíka, opepříme, posypeme drceným kmínem a orestujeme po obou stranách. Restované maso podlijeme vařicí vodou. Přidáme bobkový list, citronovou kůru a dusíme asi půl hodiny. Vodu necháme téměř vysmahnout a přilijeme pivo
Králíka na pivu dopečeme odkrytého doměkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Šťávu zaprášíme moukou, provaříme a zjemníme kouskem másla
Králíka na pivu podáváme s bramborovým knedlíkem, brambory nebo halušky.