Králík na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
1 ks cibule
3 ks bobkový list
4 lžíce olivový olej
1 lžička hladká mouka
1/4 lžičky strouhaná citronová kůra
7 dkg anglická slanina
2 lžíce citronová šťáva
drcený kmín
3 dl světlé pivo
mletý černý pepř
1 kg králičí hřbet

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbet odblaníme, zbavíme tuku a protáhneme kouskem slaniny. Maso pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet

  2. Na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Vložíme na ni porce králíka, opepříme, posypeme drceným kmínem a orestujeme po obou stranách. Restované maso podlijeme vařicí vodou. Přidáme bobkový list, citronovou kůru a dusíme asi půl hodiny. Vodu necháme téměř vysmahnout a přilijeme pivo

  3. Králíka na pivu dopečeme odkrytého doměkka. Měkké maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Šťávu zaprášíme moukou, provaříme a zjemníme kouskem másla

  4. Králíka na pivu podáváme s bramborovým knedlíkem, brambory nebo halušky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!