Králík na medu a růžovém pepři recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek sůl 1 ks citron 1 lístky šalvěj 4 lžíce med 1 ks králík 3 lžíce olivový olej 0,5 lžiček růžový pepř
Postup Králík na medu a růžovém pepři
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené a čistě osušené králičí kousky osmažíme na 3 lžících olivového oleje ze všech stran
Důkladně omytý větší bio citron oloupeme. Žlutou kůru z citronu nakrájíme na slabounké proužky. Šťávu z citronu vymačkáme a promícháme s drceným růžovým pepřem, tekutým medem, nasekanou šalvějí, nakrájenou citronovou kůrou a solí
Králičí osmažené kousky přendáme do pekáčku a přelijeme citronovým medem. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí s častějším obracením. Asi 10 minut před koncem pečení králičí kousky osolíme a přidáme stroužky česneku. Když začíná králík rychle tmavnout, přikryjeme pekáček alobalem
Králíka na medu s růžovým pepřem podáváme s pečeným bramborem.