Králík na medu a růžovém pepři recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
1 ks citron
1 lístky šalvěj
4 lžíce med
1 ks králík
3 lžíce olivový olej
0,5 lžiček růžový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené a čistě osušené králičí kousky osmažíme na 3 lžících olivového oleje ze všech stran

  2. Důkladně omytý větší bio citron oloupeme. Žlutou kůru z citronu nakrájíme na slabounké proužky. Šťávu z citronu vymačkáme a promícháme s drceným růžovým pepřem, tekutým medem, nasekanou šalvějí, nakrájenou citronovou kůrou a solí

  3. Králičí osmažené kousky přendáme do pekáčku a přelijeme citronovým medem. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí s častějším obracením. Asi 10 minut před koncem pečení králičí kousky osolíme a přidáme stroužky česneku. Když začíná králík rychle tmavnout, přikryjeme pekáček alobalem

  4. Králíka na medu s růžovým pepřem podáváme s pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!