Králík na meruňkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
400 ml vývar
2 - 3 ks cibule
150 g meruňky
grilovací koření
7 lžic olivový olej
100 g sušené meruňky
mletý černý pepř
máslo na vymazání
4 ks králičí stehno
200 ml meruňkový džus

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Čerstvé i sušené meruňky omyjeme. Čerstvé meruňky rozpůlíme, zbavíme pecek a půlky ještě rozpůlíme. Sušené meruňky rozčtvrtíme. Pokud chceme, můžeme je den předem naložit do rumu nebo vodky. Troubu předehřejeme na 180 °C

  2. Králičí stehna důkladně očistíme, osolíme, opepříme a pořádně okořeníme grilovacím kořením. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a nalijeme trochu oleje. Vložíme do něj stehna a sušené meruňky, zalijeme částí vývaru a meruňkového džusu. Pekáč vložíme do trouby a pečeme. Asi po hodině stehna obrátíme, přidáme cibuli, zbylé meruňky a podle potřeby přilijeme vývar s džusem. Králíka vložíme zpět do trouby a za občasného přelévání jej pečeme doměkka. Podle potřeby můžeme teplotu trouby zmírnit nebo naopak přidat

  3. Měkkého králíka na meruňkách přelijeme vypečenou omáčkou z cibule a meruněk. Králíka na meruňkách podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!