Králík na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule celer 1 l voda 3 ks mrkev 2 ks petržel 1 ks králík špek 5 ks bobkový list hladká mouka 1 kelímek smetana na vaření 5 kuliček celý černý pepř 5 kuliček celé nové koření
Postup Králík na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme, osolíme a dáme do pekáčku. Kdo má rád, může ho prošpikovat
Cibuli nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu pokrájíme na kousky. Dáme k masu a přilijeme litr vody. Přidáme divoké koření a necháme 2 dny odležet v lednici
Pak pekáč zakryjeme alobalem a dusíme hodinu a půl při 200 °C. Poté vyndáme králíka a dáme stranou. Vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme nebo
propasírujeme. Přidáme smetanu na vaření, zahustíme. Nakonec králíka na smetaně dochutíme solí
Králíka na smetaně podáváme s domácím houskovým knedlíkem, do kterého přidáme trochu pokrájené slaniny.