Králík na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
celer
1 l voda
3 ks mrkev
2 ks petržel
1 ks králík
špek
5 ks bobkový list
hladká mouka
1 kelímek smetana na vaření
5 kuliček celý černý pepř
5 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, osolíme a dáme do pekáčku. Kdo má rád, může ho prošpikovat

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu pokrájíme na kousky. Dáme k masu a přilijeme litr vody. Přidáme divoké koření a necháme 2 dny odležet v lednici

  3. Pak pekáč zakryjeme alobalem a dusíme hodinu a půl při 200 °C. Poté vyndáme králíka a dáme stranou. Vyjmeme koření a zeleninu rozmixujeme nebo

  4. propasírujeme. Přidáme smetanu na vaření, zahustíme. Nakonec králíka na smetaně dochutíme solí

  5. Králíka na smetaně podáváme s domácím houskovým knedlíkem, do kterého přidáme trochu pokrájené slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!