Bublanina s hroznovým vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 125 g máslo 1 ks citron 1 balíček prášek do pečiva 270 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 150 g zakysaná smetana 340 g polohrubá mouka 250 g měkký tvaroh náplň hroznové víno podle potřeby sádlo na vymazání mouka na vysypání
Postup Bublanina s hroznovým vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme krupicový a vanilkový cukr, celá vejce a šleháme do bílé pěny. Dále přidáme změklé máslo s tvarohem a znovu šleháme. Nastrouháme citronovou kůru, prášek smícháme s moukou a spolu se smetanou střídavě přidáváme do těsta. Dobře promícháme.
Obereme kuličky hroznového vína nebo angrešt. Plech vymastíme sádlem a vysypeme moukou.
Těsto nalijeme na plech, rovnoměrně rozetřeme a hustě poklademe ovocem, které mírně zatlačíme do těsta. Bublaninu s hroznovým vínem pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Upečenou bublaninu s hroznovým vínem necháme trochu vychladnout, podle chuti ocukrujeme a nakrájíme.