Bublanina s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
125 g máslo
1 ks citron
1 balíček prášek do pečiva
270 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
150 g zakysaná smetana
340 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
náplň
hroznové víno
podle potřeby
sádlo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme krupicový a vanilkový cukr, celá vejce a šleháme do bílé pěny. Dále přidáme změklé máslo s tvarohem a znovu šleháme. Nastrouháme citronovou kůru, prášek smícháme s moukou a spolu se smetanou střídavě přidáváme do těsta. Dobře promícháme.

  2. Obereme kuličky hroznového vína nebo angrešt. Plech vymastíme sádlem a vysypeme moukou.

  3. Těsto nalijeme na plech, rovnoměrně rozetřeme a hustě poklademe ovocem, které mírně zatlačíme do těsta. Bublaninu s hroznovým vínem pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  4. Upečenou bublaninu s hroznovým vínem necháme trochu vychladnout, podle chuti ocukrujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!