Jahodo-rybízový džem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 800 g jahody 1 balíček cukr krupice 200 g červený rybíz 200 g bílý rybíz 1 balíček Gelfix 1:1
Postup Jahodo-rybízový džem
Postup přípravy receptu
-
Jahody i rybíz dobře opláchneme a necháme okapat. Jahody zbavíme "korunek" a rybíz (červený, bílý) stáhneme ze stonků. Gelfix smícháme se 3 lžícemi cukru
Jahody překrájíme na půlky, přidáme rybíz a vmícháme Gelfix. Základ přivedeme k varu a minutu provaříme. Vmícháme zbylý cukr, opět uvedeme do varu a 5 minut provaříme
Horkou marmeládou naplníme vymyté suché sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme nahoru dnem.