Jahodo-rybízový džem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

800 g jahody
1 balíček cukr krupice
200 g červený rybíz
200 g bílý rybíz
1 balíček Gelfix 1:1

Postup přípravy receptu

  1. Jahody i rybíz dobře opláchneme a necháme okapat. Jahody zbavíme "korunek" a rybíz (červený, bílý) stáhneme ze stonků. Gelfix smícháme se 3 lžícemi cukru

  2. Jahody překrájíme na půlky, přidáme rybíz a vmícháme Gelfix. Základ přivedeme k varu a minutu provaříme. Vmícháme zbylý cukr, opět uvedeme do varu a 5 minut provaříme

  3. Horkou marmeládou naplníme vymyté suché sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme nahoru dnem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!