Brynzové tašky s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
těsto
2 ks vejce
300 g hrubá mouka
300 g bryndza
náplň
200 g vařené uzené maso
poleva
1 ks sladká smetana 12%

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Mezitím v dalším hrnci dáme vařit uzené maso. Po uvaření maso pomeleme.

  2. Z brynzy, mouky a vajec vypracujeme těsto, které pak vyválíme na plátek asi 1/2 cm hrubý. Nakrájíme ho na čtverečky a plníme mletým uzeným masem. Čtvereček pak přeložíme do tvaru trojúhelník a strany dobře přitlačíme. Takto připravené brynzové tašky vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut.

  3. Hotové brynzové tašky s uzeným masem nakonec přelijeme smetanou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!