Drškopál recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3/4 lžíce sůl
2 ks vejce
2 lžíce solamyl
sádlo
3 lžíce kečup
1 lžíce kari koření
2 lžíce sójová omáčka
1 kg vepřová kýta
1 lžíce mletá sladká paprika
3/4 lžíce mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, přidáme ostatní ingredience a necháme nejméně 24 hodin odležet

  2. V pánvi si rozpálíme sádlo a zprudka maso orestujeme

  3. Držkopál podáváme nejlépe s hranolky nebo opečenými brambory. Pokud máte pocit, že jsem se spletl v dávce soli a pepře, není tomu tak. Většinou ještě dosoluji a ostřím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy