Brynzové paličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
200 g brambory
200 g brynza
600 g polohrubá mouka
200 g tuk na pečení
1 špetka kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
2 lžíce kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a rozmačkáme.

  2. Na desku přesejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem, přidáme uvařené rozmačkané brambory, tuk na pečení nakrájený na menší kousky, brynzu, sůl, žloutek a vše promícháme na hladké těsto.

  3. Z těsta potom na dobře pomoučněné desce vyválíme pruh široký asi 10 cm a silný 0,75 cm. Pruh těsta potřeme bílkem, posypeme kmínem a nakrájíme na paličky široké asi 1 cm.

  4. Paličky uložíme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě dorůžova.

  5. Brynzové paličky podáváme jako vynikající chuťovku při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!