Kmínová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
petrželka
1 ks celer
2 lžíce sádlo
4 lžíce voda
1 ks mrkev
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce polohrubá mouka
2 lžíce mletý kmín
mletý černý pepř
1 ks zeleninový bujon
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme kmín, přidáme strouhanou mrkev a celer a chvíli pražíme. Přidáme hladkou mouku a dál pražíme. Pak přilijeme vodu, vložíme zeleninový bujon a podle chuti osolíme

  2. Kmínovou polévku vaříme do změknutí zeleniny

  3. Mezitím si připravíme kapání - žloutek, polohrubá mouka, voda a sůl. Vše vložíme do hrnečku a rozkvedláme. Kapání vlijeme do vařící polévky a dobře rozmícháme

  4. Hotovou kmínovou polévku můžeme dochutit pepřem, polévkovým kořením a ozdobit pažitkou nebo petrželkou. Zeleninu je možné připravit si předem, zamrazit a použít jako základ do různých polévek. Kmín je vhodná ingredience do stravy kojících matek, snižuje bolesti bříška kojenců.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!