Brynzová pomazánka s lilkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks lilek
250 g brynza
3 lžíce olivový olej
1 lžička římský kmín
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Lilek si očistíme a v troubě bez oleje opečeme asi 8 - 10 minut. Poté jej oloupeme a nakrájíme na drobné kousíčky. Necháme vychladnout.

  2. K lilku přidáme rozdrobenou brynzu, římský kmín, mletou červenou papriku a olivový olej. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Brynzovou pomazánku s lilkem důkladně promícháme a dáme odležet do lednice.

  3. Brynzovou pomazánku s lilkem podáváme k jakémukoliv pečivu a zdobíme sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!