Maminčin brownies recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

6 ks vejce
280 g máslo
150 g hladká mouka
1 hrst mandlové lupínky
máslo na vymazání
350 g třtinový cukr
400 g kvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C

  2. Polovinu čokolády rozehřejeme a necháme rozpustit, použijeme kvalitní hořkou čokoládu. Přidáme máslo (žádnou náhražku) a na mírném ohni zahříváme, promícháváme, abychom získali krásně hladký krém. Čokoládovou hmotu necháme mírně zchladnout

  3. Poté do čokoládové směsi vmícháme cukr, vejce a hladkou mouku. Nakonec vmícháme zbylou čokoládu, kterou jsme nasekali na kousky. Můžeme přidat i hrst mandliček

  4. Těsto na brownies nalijeme do máslem vymazaného a pečícím papírem vymazaného menšího pekáčku a pečeme 30 - 35 minut podle typu trouby

  5. Po upečení necháme maminčin brownies vychladnout, nakrájíme a podáváme. Podle chuti lze ještě posypat moučkovým cukrem, ale není to nutné. Brownies je sladký dost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!