Roštěnka na pivě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks cibule hořčice sádlo zázvor polohrubá mouka 4 plátky hovězí roštěnka 1 hrst mražená zelenina mletá sladká paprika mletý černý pepř 200 ml černé pivo
Postup Roštěnka na pivě
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Plátky hovězího masa po stranách nařízneme a rozklepeme. Osolíme, opepříme nahrubo mletým pepřem, posypeme zázvorem a paprikou. Potřeme hořčicí a obalíme v mouce
Na sádle roštěnku rychle osmahneme, přidáme směs zeleniny, cibuli a česnek. Mírně podlijeme vroucí vodou. Během dušení občas podlijeme střídavě vroucí vodou a pak černým pivem. Maso dusíme doměkka. Nakonec podle potřeby omáčku zahustíme moukou a zeleninu doporučuji prolisovat přes cedník
Roštěnku na pivě podáváme s rýží nebo bulgurem.