Roštěnka na pivě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
hořčice
sádlo
zázvor
polohrubá mouka
4 plátky hovězí roštěnka
1 hrst mražená zelenina
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
200 ml černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Plátky hovězího masa po stranách nařízneme a rozklepeme. Osolíme, opepříme nahrubo mletým pepřem, posypeme zázvorem a paprikou. Potřeme hořčicí a obalíme v mouce

  2. Na sádle roštěnku rychle osmahneme, přidáme směs zeleniny, cibuli a česnek. Mírně podlijeme vroucí vodou. Během dušení občas podlijeme střídavě vroucí vodou a pak černým pivem. Maso dusíme doměkka. Nakonec podle potřeby omáčku zahustíme moukou a zeleninu doporučuji prolisovat přes cedník

  3. Roštěnku na pivě podáváme s rýží nebo bulgurem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!