Roštěná s fazolkami a šunkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
olej
sůl
1 lžíce máslo
100 g šunka
3 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
4 plátky hovězí roštěná
350 g čerstvé fazolové lusky
Postup Roštěná s fazolkami a šunkou
Postup přípravy receptu
-
Zelené fazolky očistíme od stopek a v osolené vodě asi 6 - 8 minut povaříme na skus. Poté fazolky ihned zchladíme ve studené vodě, aby neztratily barvu, poté je necháme okapat. Cibulku (bílou část) nakrájíme na jemné kostičky a šunku nakrájíme na nudličky
Plátky roštěné zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Pak maso na oleji po obou stranách opečeme dorůžova, zabalíme do alobalu a uchováme na teple. K výpeku přidáme lžíci másla a cibulku, kterou necháme zesklovatět. Následně přidáme šunku a fazolky, vše prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme
Roštěnou rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme fazolkami se šunkou a podáváme se šťouchanými bramborami jako hlavní chod.