Roštěná s fazolkami a šunkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
100 g šunka
3 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
4 plátky hovězí roštěná
350 g čerstvé fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolky očistíme od stopek a v osolené vodě asi 6 - 8 minut povaříme na skus. Poté fazolky ihned zchladíme ve studené vodě, aby neztratily barvu, poté je necháme okapat. Cibulku (bílou část) nakrájíme na jemné kostičky a šunku nakrájíme na nudličky

  2. Plátky roštěné zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a okraje nařízneme. Pak maso na oleji po obou stranách opečeme dorůžova, zabalíme do alobalu a uchováme na teple. K výpeku přidáme lžíci másla a cibulku, kterou necháme zesklovatět. Následně přidáme šunku a fazolky, vše prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Roštěnou rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme fazolkami se šunkou a podáváme se šťouchanými bramborami jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!