Povelikonoční šunková pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 lžička dijonská hořčice
1 ks červená cibule
100 g čerstvé máslo
2 lžíce domácí majonéza
3 lžičky domáci jablečný křen
300 g domácí vařená uzená šunka
2 lžíce domácí hustý bílý neochucený jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme 3 vejce natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na větší kostky. Zbytek uvařené domácí uzené šunky či eventuálně jiné v množství 300 g pokrájíme na menší kostky a dáme do mísy. Menší červenou cibulí očistíme, pokrájíme na malé kostky a odložíme bokem

  2. Do mísy se šunkou přidáme 2 polévkové lžíce domácí majonézy, 100 g másla, 1 lžičku dijonské hořčice, 2 lžíce domácího hustého bílého jogurtu nebo jogurtu řeckého typu, případně husté kyselé smetany, 3 lžičky domácího jablečného křenu nebo jiného křenu. Nesolíme a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme směs ne úplně dohladka, malé kousky vůbec nevadí a máme základ hotový. Do tohoto základu opatrně vmícháme na kostky pokrájená vejce uvařená natvrdo

  3. Připravenou šunkovou pomazánku pomocí vidličky naneseme na krajíce čerstvě upečeného domácího chleba anebo pečiva. Pomazánku posypeme kostkami červené cibule, případně ozdobíme plátky ředkviček, posekanou pažitkou, plátky salátové okurky, zelené papriky, rajčat nebo jiné sezonní zeleniny a můžeme podávat ke snídani, svačině, studené večeři i jako výborné pohoštění pro návštěvy

  4. Jde o velmi chutný a rychlý recept na pomazánku s využitím zbylých domácích surovin. Tato pomazánka je kvalitní a určitě mnohem chutnější i lacinější než kupované pomazánky. Přirozeně neobsahuje žádná éčka a stabilizátory, jinak řečeno domácí je domácí a víme, co jsme do toho dali.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!