Broskvový dezert recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

šlehačka
8 lžic cukr moučka
800 g kysaná smetana
1 plechovka broskvový kompot
1 balíček bezlepkové piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Na rovný talíř si položíme boční stěnu dortové formy. Kysanou smetanu smícháme s moučkovým cukrem. Broskve nakrájíme na kousky

  2. Na talíř po celém obvodu naskládáme piškoty, na to rozlijeme smetanu, naskládáme pokrájené kousky broskví, opět přelijeme smetanou a celý postup od piškotů zopakujeme. Poslední vrstvou je smetana

  3. Dáme do lednice přes noc ztuhnout

  4. Hotový a tuhý broskvový dezert podáváme zdobený šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!