Broskvové tiramisu bez vajec recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

kakao
70 g cukr moučka
250 g mascarpone
200 ml smetana ke šlehání
300 g cukrářské piškoty
1 sklenice broskvový kompot
broskvová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Studenou smetanu ušleháme. V jiné misce promícháme mascarpone s prosátým cukrem moučka. K mascarpone jemně přišleháme ušlehanou smetanu. Broskvový kompot slijeme a broskve nakrájíme nadrobno

  2. Na dno skleněné formy poukládáme dlouhé cukrářské piškoty, které předem krátce namáčíme do broskvové šťávy z kompotu. Piškoty přikrýváme smetanovým krémem s mascarpone. Smetanový krém posypeme pár kousků broskve

  3. Opakujeme piškoty, krém a broskve. Naposledy skončíme krémem, který dozdobíme broskvemi. Broskvové tiramisu bez vajec necháme alespoň 6 hodin v lednici odležet a ztuhnout

  4. Broskvové tiramisu bez vajec před podáváním posypeme kakaem a už jen vychutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!