Pečená kotleta z divočáka na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
4 stroužky česnek
sůl
vývar
3 ks cibule
4 lžíce sádlo
hladká mouka
drcený kmín
250 ml světlé pivo
mletý černý pepř
6 ks kančí kotleta
Postup Pečená kotleta z divočáka na pivu
Postup přípravy receptu
-
Vyšší kotlety z divočáka očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso, cibuli a česnek vložíme do pekáče, promícháme, vše ochutíme drceným kmínem, přidáme sádlo a podlijeme pivem
Pekáč zakryjeme a kotlety pečeme při 170 °C doměkka. Během pečení maso podle potřeby podléváme vývarem a ke konci maso odkryjeme a dopečeme dozlatova
Měkké kotlety z divočáka vyjmeme z pekáče a uchováme na teple. Vypečenou šťávu necháme vysmahnout, pak vše zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme malým množstvím vývaru a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme přes síto a dochutíme
Pečené kotlety z divočáka na pivu podáváme s bramborovým knedlíkem a kyselým zelím nebo mango-zelím.