Jemné broskvové řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 hrnek kefír 1/2 balíčku prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 hrnek hrubá mouka 1 hrnek polohrubá mouka tuk na vymazání 1/2 hrnku rostlinný olej drobenka mouka na vysypání 1 konzerva kompotované broskve
Postup Jemné broskvové řezy
Postup přípravy receptu
-
Z kefíru, oleje, mouky, prášku do pečiva, vajec, cukru a trochy citronové kůry vymícháme těsto podobné krupicové kaši
Broskve necháme okapat a rozkrájíme na kousky. Připravíme si drobenku z másla, cukru a mouky
Plech s vyšším okrajem vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto, povrch poklademe broskvemi a hustě posypeme drobenkou. Na recept samozřejmě můžeme použít i jiné šťavnaté ovoce
Jemné broskvové řezy pečeme v mírně vyhřáté troubě, až nám povrch moučníku krásně zrůžoví
Jemné broskvové řezy nám vydrží dlouho vláčné, ale nejlépe stejně chutnají ještě teplé.