Jemné broskvové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 hrnek kefír
1/2 balíčku prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek hrubá mouka
1 hrnek polohrubá mouka
tuk na vymazání
1/2 hrnku rostlinný olej
drobenka
mouka na vysypání
1 konzerva kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Z kefíru, oleje, mouky, prášku do pečiva, vajec, cukru a trochy citronové kůry vymícháme těsto podobné krupicové kaši

  2. Broskve necháme okapat a rozkrájíme na kousky. Připravíme si drobenku z másla, cukru a mouky

  3. Plech s vyšším okrajem vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto, povrch poklademe broskvemi a hustě posypeme drobenkou. Na recept samozřejmě můžeme použít i jiné šťavnaté ovoce

  4. Jemné broskvové řezy pečeme v mírně vyhřáté troubě, až nám povrch moučníku krásně zrůžoví

  5. Jemné broskvové řezy nám vydrží dlouho vláčné, ale nejlépe stejně chutnají ještě teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!