Broskvové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
3 lžíce kakao
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek polohrubá mouka
1 kelímek bílý jogurt
0.5 hrnku rostlinný olej
1 lžička jedlá soda
náplň
2 lžíce cukr moučka
1 konzerva broskvový kompot
krém
1 balíček měkký tvaroh
poleva
1 balíček vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Připravíme si těsto. Smícháme mouku, cukr, olej, kakao, jedlou sodu, celá malá vejce a jogurt a v hladké těsto. To nalijeme na připravený plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. Zatím si připravíme náplň a polevu. Broskve scedíme a necháme okapat. Kompotovou šťávu nevyléváme. Tvaroh ochutíme cukrem podle chuti. Vezmeme šťávu z kompotu a přidáme vodu tak, aby tekutiny byly 2 hrnky. Do této tekutiny vysypeme pudink a uvaříme.

  3. Po vychladnutí potřeme těsto náplní a klademe na něj broskve tak, aby když nakrájíme kostky, každá obsahovala broskev. Nakonec vše zalijeme vlažnou polevou a necháme vychladnout.

  4. Broskvové řezy nakrájíme na kostky a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!