Houby v tuku recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

250 g sádlo
1 kg houby (hřiby)
1 lžíce sůl (vrchovatá)

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, poté opláchneme a nakrájíme na kostky nebo silnější plátky. Rozložíme je na vál (plech) a necháme je minimálně 2 hodiny oschnout

  2. Potom je sesypeme do hrnce, zasypeme solí a dusíme za stálého míchání 15 minut. V jiném hrnci rozehřejeme polovinu tuku, přidáme houby a 5 minut je restujeme. Ještě horké houby plníme do nahřátých sklenic

  3. Sklenice zalijeme zbylým rozpuštěným tukem, aby byly houby potopené. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 30 minut na 100 °C. Za dva dny sterilaci opakujeme

  4. Houby v tuku nám skvěle nahradí ty čerstvé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!