Brambory zapékané s nivou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
200 g niva
1 ks hermelín
grilovací koření
olivový olej
1 kelímek smetana na vaření
2 hrstě jarní cibulka nebo pórek
6 ks větší brambory
koření na americké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a očistíme kartáčkem. Dáme vařit do osolené vody. Vaříme doměkka. Poté jenom slijeme. Brambory rozkrájíme na čtvrtky nebo kolečka, neloupeme

  2. Během vaření brambor nastrouháme nebo prsty nadrobíme nivu, hermelín (větší balení) rozkrájíme na tenké plátky. Cibulku nebo pórek po odstranění svrchních listů nakrájíme na kolečka

  3. Polovinu brambor naskládáme do pekáčku vymazaného olivovým olejem. Posypeme, cibulkou, grilovacím kořením a kořením na americké brambory. Poklademe plátky hermelínu a půlkou nivy. Dáme další vrstvu brambor, znovu posypeme cibulkou, kořením a nakonec nivou. Zalijeme smetanou na vaření (případně šlehačkou) a dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 170 °C

  4. Brambory zapékané s nivou podáváme samostatně jako hlavní chod, jen doplníme čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!