Hemenex se slaninou a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
100 g anglická slanina
20 g tvrdý sýr
1 hrst mražená zelenina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si na kostičky anglickou slaninu, kterou osmažíme a přidáme zároveň i mraženou zeleninu. Zeleninu můžeme použít podle vlastní fantazie

  2. Mezitím si nastrouháme na struhadle tvrdý sýr

  3. K slanině a zelenině pak přidáme vejce a pod pokličkou necháme péct asi tak 10 minut, až jsou vajíčka usmažená. Ke konci přidáme nastrouhaný sýr. Osolíme a opepříme

  4. Hemenex podáváme s italským chlebem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!