Brambory zapečené s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
petrželka
1 kg brambory
3 ks cibule
50 g rýže
vegeta
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nebo pórek očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm zpěníme. Přilijeme trochu vody a dusíme do poloměkka. Přisypeme rýži, promícháme a krátce osmahneme. Směs okořeníme pepřem a paprikou a odstavíme.

  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  4. Pekáč vymažeme máslem nebo olejem. Na dno pekáče nebo zapékací mísy narovnáme polovinu brambor, na ně vrstvu cibule s rýží, osolíme, přidáme podle chuti vegetu a nasekanou petrželku, navrch druhou polovinu brambor a zalijeme teplou vodou, aby vše bylo zakryté. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C dozlatova.

  5. Podle chuti můžeme těsně před dokončením posypat parmazánem a nechat dopéct.

  6. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!