Brambory v cibulačce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - sůl
24 ks brambory
- - majoránka
500 g cibule
200 ml smetana
- - kmín
- - rozmarýn
- - pepř mletý
- - olej olivový
12 plátků slanina anglická
1 lžíce ocet vinný

Postup přípravy receptu

  1. Vybereme malé brambory, které uvaříme ve slupce a potom je vychladlé oloupeme. Plátky slaniny po délce rozpůlíme a oloupané brambory do ní zabalíme. Sepneme třeba párátky a posypeme majoránkou, rozmarýnem, solí a pepřem a na oleji je dozlatova opečeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme na oleji, zalijeme smetanou, necháme přejít varem, dochutíme solí a pepřem, trochou cukru a vinným octem a podáváme brambory přelité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!