Brambory se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg brambory
2 ks cibule
300 g anglická slanina
podle potřeby
sůl
na ozdobu
petržel
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme. Máme-li nové brambory očistíme je a můžeme vařit ve slupce. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a slaninu nakrájíme na menší kostičky.

  2. Dáme vařit brambory asi na 15 minut. Když se brambory blíží do přijatelné měkkosti, začneme na pánvi s trochou oleje smažit cibulku až nám zesklovatí. Můžeme použít menší množství oleje, protože slanina později pustí šťávu. Pak přidáme slaninu a necháme na mírném ohni asi 5 minut.

  3. Mezitím se nám dovaří brambory. Není nutné je vařit úplně doměkka, jen tak aby nebyly syrové, později je doděláme.

  4. Když se nám slanina dostatečně osmaží, slijeme brambory a přidáme na pánev k cibulce a slanině. Brambory se slaninou a cibulí promícháváme a na mírném ohni smažíme asi 10 minut do změknutí brambor.

  5. Připravujeme-li větší množství pokrmu, můžeme použít větší hlubokou pánev nebo všechny ingredience přemístit do pekáče. Jídlo je hotové, když se začne zlehka chytat pánve. Podle potřeby nakonec dosolíme, počkáme až slanina pustí do brambor šťávu.

  6. Brambory se slaninou podáváme zdobené čerstvou petrželkou nebo bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!