Pečená vepřová žebírka na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 ml olej
sůl
vývar
1 hrst čerstvý koriandr
500 g čerstvé houby
mletý černý pepř
200 ml kokosové mléko
1 lžíce mleté chilli koření
1/2 lžičky drcený římský kmín
10 ks libové vepřové žebírko

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, osolíme a opepříme. Směs lesních hub očistíme a nakrájíme na kousky. Čerstvý koriandr jemně usekáme a promícháme s kokosovým mlékem, olejem, římským kmínem a chilli kořením. Maso vložíme do plastové krabice, přelijeme marinádou z ochuceného kokosového mléka, protřeseme a odložíme přes noc do lednice

  2. Vepřová žebírka přendáme do pekáče, obložíme houbami, podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme při 180 - 200 °C doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a několikrát obracíme

  3. Upečená vepřová žebírka rozdělíme na porce, přelijeme výpekem s houbami a podáváme. Přílohu zvolíme podle vlastní chuti. Mohou to být brambory, bramborová kaše, rýže nebo pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!