Brambory plněné brynzovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6-7 ks brambory
náplň
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 lžička pažitka
250 g brynza
0.5 hrnku zakysaná smetana
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Dobře umyté větší brambory uvaříme ve slupce. Nesmíme je rozvařit, budeme je ještě dopékat. Potom vodu scedíme, odkrojíme vrchní část brambory a vydlabeme je.

  2. Brynzu dobře rozmícháme se smetanou, vejcem, solí a nadrobno nasekanou pažitkou.

  3. Spodní část brambor naplníme směsí, přikryjeme odkrojenou vrchní částí a uložíme do vymazaného pekáčku. Na každý brambor položíme kousek másla. Brambory plněné brynzovou omáčkou ve středně vyhřáté troubě dopečeme.

  4. Upečené brambory plněné brynzovou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!