Brambory na šlehačce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
2 kelímky smetana ke šlehání
2 balíčky sekaná sójová šunka
podle chuti
sůl
cibule
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit dle návodu sójovou šunku, kterou poté necháme odkapat a z části vychladnout.

  2. Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na větší plátky, cibuli na kolečka.

  3. Vymažeme plech a klademe v pořadí: nejdříve přijde vrstva brambor, které osolíme, opepříme, jemně posypeme kmínem. Na brambory rozložíme odkapanou sójovou šunku a na ní vrstvu cibule. Poté opět brambory, šunku, cibuli. Končíme vrstvou brambor a celé nakonec zalijeme šlehačkou.

  4. Přiklopíme alobalem, což není podmínkou, a dáme mírně péct. Asi po hodině vyzkoušíme, zda jsou již brambory měkké. Pokud ano, poklademe brambory vločkami másla a necháme ho rozpustit.

  5. Podáváme horké i studené. Zaručuji úspěch. Pokud odpůrcům sóji nepovíte, co jí, nepoznají to.

  6. Dobrou chuť


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!