Cuketa v anglickém závoji recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
10 lžic strouhanka
1/2 ks cuketa
4 - 6 lžic hladká mouka
100 g anglická slanina
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, podél rozkrojíme a odstraníme jádra. Nakrájíme ji na plátky 1 - 2 cm silné

  2. Každý kousek omotáme užším plátkem anglické slaniny a pak cuketu obalíme v trojobalu

  3. Porce cukety smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci - dozlatova

  4. Usmaženou cuketu v anglické slanině podáváme s čerstvou zeleninou a vařenými bramborami, podle chuti s tatarskou omáčkou a kečupem

  5. Takto připravená cuketa chutná i samotná a studená, podávaná k dobrému pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!