Brambory harmonika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
10 stroužků česnek
podle chuti
sůl
petrželka
3 ks cibule
grilovací koření
mletý pepř
70 dkg anglická slanina
1 ks pikantní klobása
příloha
10 ks brambory
podle potřeby
5 cl olivový olej
drcený kmín
náplň
10 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu si nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na půlměsíčky, bůček na tenké, kratší plátečky a česnek na tenká kolečka. Na každou bramboru dáme stroužek česneku.

  2. Můžeme použít i brambory ve slupce, pokud ji má hezkou. Pokud ne, oloupeme je po celé šířce. Zakrajujeme do brambor tak, aby nám zůstaly vcelku a vytvořily se nám nám otvory pro suroviny, které do něj vložíme. Mezi každý plátek, který nám vznikne, dáváme střídavě klobásu, bůček, cibuli a česnek, jak nám vyjde místo. Plníme, až naplníme brambory všechny.

  3. Každou bramboru pak zalijeme troškou olivového oleje, posypeme kořením a přikryté dáme zapéct do trouby asi 45 minut na 180 °C, až jsou brambory měkké. Pak je můžeme posypat oblíbeným sýrem a odkryté péct na kůrčičku ještě asi 10 minut. Pokud máte gril, nebo horký vzduch, je to vynikající.

  4. Brambory harmonika podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!