Dušená mrkev kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
100 g cibule
100 g smetana
700 g mrkev
1 ks feferonky
1 lžička podravka
1 lžíce hladká mouka
1 lžička kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kozí roh rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno

  2. Do hrnce dáme olej a něm cibuli zesklovatíme, přidáme nakrájenou mrkev, kozí roh a chvíli orestujeme. Pak mírně zalijeme vodou, osolíme, přidáme podravku a dusíme téměř doměkka. Před koncem dušení zasypeme kari kořením a promícháme. Ještě chvíle dusíme na mírném ohni

  3. Připravíme si smetanu, kde rozšleháme lžíci hladké mouky. Pak dušenou mrkev zalijeme smetanou a chvíli povaříme

  4. Dušenou mrkev kari podáváme s vařeným bramborem a dušeným či pečeným masem, nejlépe vepřovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!