Bramborový paprikáš s noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0.2 kg brambory
150 g cibule
50 g sádlo
100 g rajče
300 g špekáček
2 ks zelená paprika
50 g uzená slanina
1 lžička mletá sladká paprika
těsto
olej
sůl
1 ks vejce
voda
100 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájenou cibulku dozlatova osmažíme na rozpáleném tuku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a posypeme mletou paprikou. Přidáme na kousky nakrájené brambory, osolíme a za stálého míchání chviličku vaříme, potom přidáme na kostky nakrájenou papriku a rajčata. Podlijeme vodou a pod pokličkou bramborový paprikáš vaříme. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a ještě chvíli vaříme.

  2. Abychom připravili opravdovou pochoutku, několik minut před koncem vaření můžeme přidat noky. Ty připravíme z jednoho vejce, špetky soli, 100 g polohrubé mouky a pár kapek vody a oleje. Vymícháme tužší těsto a buď nožem nebo struhadlem na halušky vykrajujeme noky.

  3. Bramborový paprikáš s noky rozdělíme na talíře a podáváme horký s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!