Plody moře s pikantní rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 lžička sůl
1 hrst petrželka
1 ks cibule
1 hrnek voda
1 ks mrkev
300 g krevety
1 ks chilli paprička
150 g slávky
1 špetka pepř
1 balíček krabí tyčinky
1 lžíce citronová šťáva
2 lžíce mletá sladká paprika
2 hrstě jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme krátce orestovat nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a po chvíli vhodíme hrst vyloupaných a očištěných čerstvých krevet, které necháme ještě několik minut restovat. Přidáme sladkou papriku a nastrouhanou mrkev, uvařené slávky, nasekanou chilli papričku, krabí tyčinky nasekané na špalíčky a trochu vody. Necháme podusit

  2. Do směsi přidáme sůl, pepř a dvě hrstě jasmínové rýže, kterou v omáčce uvaříme doměkka. V případě potřeby přiléváme vodu, můžeme přisolit či dochutit citronovou šťávou. Přidáme hrst čerstvé petrželky a po změknutí rýže ihned podáváme, dokud rýže nevsákne všechnu omáčku a pokrm se tak nestane sušším

  3. Plody moře s pikantní rýží podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!