Plody moře s pikantní rýží recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej 1 lžička sůl 1 hrst petrželka 1 ks cibule 1 hrnek voda 1 ks mrkev 300 g krevety 1 ks chilli paprička 150 g slávky 1 špetka pepř 1 balíček krabí tyčinky 1 lžíce citronová šťáva 2 lžíce mletá sladká paprika 2 hrstě jasmínová rýže
Postup Plody moře s pikantní rýží
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme krátce orestovat nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a po chvíli vhodíme hrst vyloupaných a očištěných čerstvých krevet, které necháme ještě několik minut restovat. Přidáme sladkou papriku a nastrouhanou mrkev, uvařené slávky, nasekanou chilli papričku, krabí tyčinky nasekané na špalíčky a trochu vody. Necháme podusit
Do směsi přidáme sůl, pepř a dvě hrstě jasmínové rýže, kterou v omáčce uvaříme doměkka. V případě potřeby přiléváme vodu, můžeme přisolit či dochutit citronovou šťávou. Přidáme hrst čerstvé petrželky a po změknutí rýže ihned podáváme, dokud rýže nevsákne všechnu omáčku a pokrm se tak nestane sušším
Plody moře s pikantní rýží podáváme jako lehký hlavní chod.