Bramborový guláš s hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
500 g brambory
400 g hlíva ústřičná
1 list bobkový list
1 hrst hladká mouka
100 ml smetana ke šlehání
1 kostka masový bujon
podle chuti
sůl
kmín
pečivo
gulášové koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na oleji osmahneme nakrájenou a opranou hlívu. Opepříme, posypeme kmínem, mírně osolíme. Zaprášíme moukou pro vytvoření zásmažky (mírně dozlatova). Přidáme sladou červenou papriku, podlijeme vodou a podusíme.

  2. Přidáme dva stroužky nakrájeného či prolisovaného česneku, jeden větší bobkový list, kostku bujónu a gulášové koření.

  3. Mezitím vedle v hrnci vaříme brambory (mírně slané, bez kmínu). Brambory slijeme krátce před dohotovením. I se zbytkem vody smícháme s gulášem. Přidáme smetanu a dohustíme rozdrobeným pečivem, například chlebem. Bramborový guláš s hlívou ústřičnou ještě povaříme, ať se chutě spojí.

  4. Bramborový guláš s hlívou ústřičnou můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!