Bramborový guláš s hlívou ústřičnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 500 g brambory 400 g hlíva ústřičná 1 list bobkový list 1 hrst hladká mouka 100 ml smetana ke šlehání 1 kostka masový bujon podle chuti sůl kmín pečivo gulášové koření mletý černý pepř
Postup Bramborový guláš s hlívou ústřičnou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve na oleji osmahneme nakrájenou a opranou hlívu. Opepříme, posypeme kmínem, mírně osolíme. Zaprášíme moukou pro vytvoření zásmažky (mírně dozlatova). Přidáme sladou červenou papriku, podlijeme vodou a podusíme.
Přidáme dva stroužky nakrájeného či prolisovaného česneku, jeden větší bobkový list, kostku bujónu a gulášové koření.
Mezitím vedle v hrnci vaříme brambory (mírně slané, bez kmínu). Brambory slijeme krátce před dohotovením. I se zbytkem vody smícháme s gulášem. Přidáme smetanu a dohustíme rozdrobeným pečivem, například chlebem. Bramborový guláš s hlívou ústřičnou ještě povaříme, ať se chutě spojí.
Bramborový guláš s hlívou ústřičnou můžeme podávat.