Bramborová zálivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce ocet
0.5 svazku petrželka
3 lžíce jogurt
1 ks brambory
3 lžíce olivový olej
1 lžička ostrá hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno, přidáme k ní prolisovaný česnek.

  2. Bramboru rozšleháme s octem, jogurtem, hořčicí a solí a postupně přidáváme olej, až je bramborová zálivka vláčná. Nakonec přidáme na jemno nasekanou petrželku.

  3. Bramborovou zálivku používáme k dochucení salátů, ale je výborná i jako dip k namáčení zeleninový kousků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!