Bramborová polévka se zázvorem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
750 g brambory
1 ks cibule
2 lžičky čerstvý zázvor
800 ml zeleninový vývar
1/4 lžičky římský kmín
1 - 2 špetky mletý koriandr
čerstvá petrželka
2 tobolky kardamom
mletý černý pepř
100 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytou petrželku jemně nasekáme

  2. V hrnci na másle necháme zpěnit cibulku, pak vmícháme kardamom, římský kmín a koriandr. Vše krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Pak do hrnce přidáme brambory, nastrouhaný zázvor, pepř a sůl a zvolna uvaříme doměkka

  3. Když brambory změknou, odstraníme z vývaru tobolky kardamomu a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec polévku zjemníme smetanou, dochutíme petrželkou, solí a pepřem, prohřejeme, ale již nevaříme

  4. Krémovou bramborovou polévku se zázvorem a smetanou podáváme horkou s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!