Pstruh s červenou fazolí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžičky sůl
4 ks pstruh
2 lžíce olivový olej
1 lžíce máslo na smažení
4 špetky mletý pepř
2 lžíce olivový olej na smažení
4 - 6 lžic koření na ryby
1 plechovka sterilovaná červená fazole

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha zbaveného vnitřností dobře očistíme a omyjeme vodou. Necháme okapat

  2. Maso dobře prosolíme, opepříme, z vnější i vnitřní strany posypeme kořenící směsí na ryby a zakapeme olivovým olejem - opět z vnitřní i vnější strany. Necháme chvíli uležet

  3. Na hlubší pánvi dáme rozehřát olej se lžící másla a vložíme pstruhy. Opečeme je z jedné strany - přikryté poklicí. Pak ryby opatrně otočíme a posypeme drobně krájeným česnekem

  4. Těsně před dokončením vsypeme červené fazole (i s nálevem) a necháme je pod poklicí prohřát

  5. Pstruha s červenou fazolí podáváme s vařenými brambory, vzniklou omáčku přiléváme. Vhodný je jako doplněk česnekový dresink a čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!