Bramborová polévka s kraby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
1 lžíce máslo
0.5 svazečku petrželka
1 ks cibule
100 ml smetana
1 l kuřecí vývar
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
1 svazek kořenová zelenina
200 g krabí maso
700 g brambory moučné
300 g lahůdková cibule

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme. Zeleninu a brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky.

  2. Cibuli a zeleninu osmahneme na lžíci másla, přidáme brambory a pět minut dusíme. Zalijeme vývarem a vaříme přibližně čtvrt hodiny. Zatím lahůdkovou cibuli nakrájíme na kolečka a na zbylém másle asi 8 minut podusíme. Osolíme a opepříme.

  3. Slaninu nakrájíme na proužky a bez přidání tuku opečeme dokřupava. Bylinky nasekáme a vmícháme do krabího masa.

  4. Z vývaru odebereme čtvrtinu zeleniny a ze zbytku umixujeme pyré. Vmícháme smetanu, dosolíme, dopepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Nakonec vložíme zbylou zeleninu, lahůdkovou cibuli, krabí maso a slaninu.

  5. Bramborovou polévku s kraby promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!