Filé s česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
hořčice
4 kostky filé
citronová šťáva
koření na ryby
20 dkg eidam (30%)

Postup přípravy receptu

  1. Filé vložíme do pekáčku na pečící papír, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, posypeme kořením na ryby a pomažeme hořčicí (vše z jedné strany). Česnek si nakrájíme na plátky a filé jimi posypeme. Nakonec nastrouháme eidam na nejširších otvorech struhadla a taktéž bohatě zasypeme

  2. V rozehřáté troubě (cca 170 °C) pečeme filé s česnekem 20 minut zakryté, pak 30 minut odkryté

  3. Nejlepší přílohou k filé s česnekem jsou u nás doma milované nasucho opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!