Filé s cherry rajčátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
kmín
400 g filé z tresky
grilovací koření
1 lžíce olivový olej
citronová šťáva
10 - 15 ks cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Filé z tresky rozmrazíme a po obou stranách posypeme solí a drceným kmínem. Mírně pokapeme čerstvou citronovou šťávou a necháme chvíli stát

  2. Cherry rajčátka (spíše menší kuličky) omyjeme a rozkrojíme na půlky

  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Vhodíme filé z tresky a po obou stranách prudce osmahneme. Přidáme lžíci másla a nakrájená rajčátka a vše posypeme grilovacím kořením. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou podusíme na středním ohni asi 7 minut

  4. Fillé s cherry rajčátky ihned podáváme i s vypečenou šťávou. Jako přílohu volíme pečivo nebo vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!