Filé s hořčicí na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
sůl
2 lžíce sekaná petrželka
4 lžičky drcený kmín
1 ks střední cibule
8 kostek rybí filé
4 hrstě mražená zelenina
8 lžiček pikantní hořčice
4 lžičky celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Mražené kostky filé potřeme z jedné strany pikantní hořčicí a při pokojové teplotě necháme povolit (rozmrazit)

  2. Pak je namazanou stranou položíme do pánve s rozpáleným olejem, posolíme a posypeme drceným i celým kmínem. Filé smažíme v oleji asi 3 - 5 minut, pak je obrátíme a znovu 3 - 5 minut smažíme. Hotové filé položíme na papírovou utěrku a udržujeme v teple

  3. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mraženou zeleninu i petrželku. Promícháme, lehce osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí (zhruba 15 minut). Po dobu dušení zeleninu občas promícháme, případně doplníme vydušenou vodu

  4. Teplou dušenou zeleninu rozdělíme doprostřed talířů a na ni jako věžičky postavíme dvě kostky filé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!