Filé s hořčicí na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl sůl 2 lžíce sekaná petrželka 4 lžičky drcený kmín 1 ks střední cibule 8 kostek rybí filé 4 hrstě mražená zelenina 8 lžiček pikantní hořčice 4 lžičky celý kmín
Postup Filé s hořčicí na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Mražené kostky filé potřeme z jedné strany pikantní hořčicí a při pokojové teplotě necháme povolit (rozmrazit)
Pak je namazanou stranou položíme do pánve s rozpáleným olejem, posolíme a posypeme drceným i celým kmínem. Filé smažíme v oleji asi 3 - 5 minut, pak je obrátíme a znovu 3 - 5 minut smažíme. Hotové filé položíme na papírovou utěrku a udržujeme v teple
Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mraženou zeleninu i petrželku. Promícháme, lehce osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí (zhruba 15 minut). Po dobu dušení zeleninu občas promícháme, případně doplníme vydušenou vodu
Teplou dušenou zeleninu rozdělíme doprostřed talířů a na ni jako věžičky postavíme dvě kostky filé.